Selecteer een pagina

Loslaten en in beweging komen

9 januari 2024

9 januari 2024 | Harry Beckers | Actualiteit

Bewust gaan leven
‘Loslaten’ is een term die vaak gebruikt wordt door mensen die vaker bewust gaan leven. Ook op mijn pad is loslaten een groot en ontzettend moeilijk thema geweest, iets wat altijd weer de kop opstak. Het is vaak ook een van de hoofdoorzaken waarom bepaalde doorbraken achterwege blijven.

Ook nu alles klaar is blijft waakzaamheid geboden want het kan er zomaar insluipen dat je ergens in blijft hangen. Gelukkig is het zo dat naar mate de finish dichterbij komt, je heel snel wakker geschud wordt zodra het gevaar voor afdwaling door verkeerde gerichtheid op de loer ligt. Zo had ik tegen de ochtend een droom die me weer even deed inzien hoe belangrijk het is om actueel, in het NU te blijven en te vertrouwen op het proces.

Ik kon het maar niet gevonden krijgen
In deze droom reed ik met een open vrachtwagentje dat geladen was met bouwmaterialen. Ik had alles bij om iets in elkaar te zetten. Op een bepaald moment was Hilda er ook bij en we hadden het erover dat een bepaald persoon ergens in een Bar/Bistro zou zijn. Beiden, Hilda en ik, wilde die persoon graag eens ontmoeten. We wisten allebei wie het was maar geen van ons kon op zijn naam komen.

Ik had ondertussen het vrachtwagentje aan de kant van de weg gezet en ging op mijn telefoon aan het Googelen of ik de naam van die man misschien zou kunnen achterhalen. Ik was er zo mee bezig dat ik niet in de gaten had dat Hilda ondertussen was verdwenen. En hoe ik ook zocht op Google ik kon het maar niet gevonden krijgen. Op een bepaald moment kwamen er bij elke nieuwe zoekpoging schunnige resultaten tevoorschijn waardoor ik in de gaten kreeg dat het niet klopte waar ik mee bezig was. En ineens, op dat moment, schoot me een naam te binnen. Michael of Mikel Brand.

Lang kon ik er niet over nadenken want ik merkte dat de vrachtauto met mijn lading waarschijnlijk niet goed op de handrem stond, want deze reed langzaam achteruit richting een diep ravijn. Op dat moment was Hilda er plotseling weer en ik riep haar om te helpen. We konden net op het nippertje voorkomen dat de auto met lading in de diepte was gereden.

Hilda was naar de Bistro gegaan
Toen dat gevaar geweken was, zei ik enigszins opgetogen tegen Hilda: ‘Ik weet de man zijn naam, het is Mikel Brand’. ‘Nee hoor’, zei Hilda, ‘zijn naam is Tiny Tim en ik heb hem zojuist ontmoet’. Hilda was in beweging gekomen en naar de Bistro gegaan. Ze had dit blijkbaar ook tegen mij verteld maar ik was te druk met het opzoeken van de naam. Hilda: ‘Tiny Tim had ook jou graag willen zien maar is nu weer weg. Hij heeft gezegd dat ie volgend jaar omstreeks deze tijd weer daar is en dan kun jij hem ook ontmoeten.’

Me and the man on the moon – Tiny Tim – YouTube